Łosoś pieczony w cieście francuskim

10:39 PM




Łosoś pieczony w cieście francuskim

To prostsze niż by się mogło wydawać.


Kup gotowe ciasto francuskie, pora i łososia.

Pora należy pokroić drobno (3 pory na 1 rolkę ciasta).

Łososia należy umyć i sprawdzić czy nie ma ości, a następnie pokroić na kawałki.

Poporcjuj ciasto, w które zawiniesz łososia z porem.
Tak przygotowane zawiniątka z łososiem i porem pomaluj jajkiem.

No to czas do pieca. Trzymaj w 200C ok 20 min, aż do zarumienienia.

Smacznego!

You Might Also Like

2 comments

  1. Drogi givemetasty,
    wielka szkoda, że nie pokusiłeś się o zrobienie własnego ciasta francuskiego..

    ReplyDelete
    Replies
    1. no cóż, w jednym jesteśmy lepsi, w czymś innym mniej- przyznaję, ciasto francuskie jest moją piętą achillesową

      Delete

Follow Us

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Like us on Facebook

Wszystkie przepisy są na Petitchef PL

Flickr Images

Top Blogi