Quesadilla, przepis z kurczakiem i rukolą
Quesadilla, przepis z kurczakiem i rukolą
Dzisiaj pokażę Wam w kilku krokach jak łatwo i szybko przygotować wspaniałą cesadillę z kurczakiem i rukolą.
Najważniejsze oczywiście jest mięso. Pokrój pierś z kurczaka w kostkę i wrzuć na patelnię. Przypraw pieprzem, solą, innymi ziołami, które lubisz i dobrze obsmaż.
Potrzebujemy również wrapów, w których znajdzie się nasza quessa.El Tequito są całkiem ok i nie są drogie (znajdziecie je w Lidlu).
Kolejnym istotnym składnikiem jest mozarella. To ona jest najbardziej kaloryczna, jeśli więc chcecie wersję fit, odłóżcie ją na bok.
Wrapa szybko podgrzejesz kładąc go na patelni. Posyp mozarellą i podgrzej, aż ser się rozpuści.
Teraz wrzuć usmażone mięso na wrapa i dodaj swoje ulubione składniki- u mnie znalazły się jeszcze pomidory, cebula i sos BBQ. Do tego świeża rukola w dużych ilościach.
Smacznego!
Jeśli jesteś z Warszawy, świeże składniki- warzywa i owoce dostaniesz na bazarku:
http://givemetasty.blogspot.com/search/label/bazarek
Pod linkiem więcej pomysłów na obiad:
http://givemetasty.blogspot.com/search/label/obiad
oraz po obiedzie- desery:
http://givemetasty.blogspot.com/search/label/deser
Comments
Post a Comment