Jajecznica ze szczypiorkiem
Jajecznica ze szczypiorkiem
Czyż nie jest wspaniale zjeść z rana na tarasie jajecznicę ze świeżym, zielonym szczypiorkiem, popijając czarną mocną kawą i delektując się pięknym widokiem natury rozpościerającym się przed nami?
Jasne, że jest wspaniale.
Taras z pięknym widokiem musicie znaleźć sami, tutaj natomiast dowiecie się, jak zrobić jajecznicę ze szczypiorkiem :)
To danie banalne i na pewno wyjdzie za pierwszym razem.
Potrzebujesz jajka, lub dwóch, a czasem nawet trzech- zależnie od tego jak wielki głód odczuwasz oraz, czy zjesz w towarzystwie, czy nie.
Jajko rozbijasz i wrzucasz na rozgrzaną (średni ogień, lub 5-6 poziom w płycie indukcyjnej) patelnię z masłem.
Łopatką wymieszaj jajko, dopraw solą i pieprzem wedle uznania i poczekaj aż się zetnie uważając, by jajecznica nie zamieniłą się w suche wióry.
Teraz wyłóż jajecznicę na talerz, posyp pokrojonym na drobno świeżym szczypiorkiem. Voila!
Jajecznicę podawaj z pajdami świeżego chleba słowiańskiego z masłem.
Jeśli jesteś z Warszawy, jajka i świeży szczypiorek kupisz na Bazarku na Dołku:
http://givemetasty.blogspot.com/search/label/bazarek
Szukasz innych pomysłów na śniadanie?
http://givemetasty.blogspot.com/search/label/breakfast
Miłego dnia!
Comments
Post a Comment