Jajecznica ze szczypiorkiem


Jajecznica ze szczypiorkiem

Czyż nie jest wspaniale zjeść z rana na tarasie jajecznicę ze świeżym, zielonym szczypiorkiem, popijając czarną mocną kawą i delektując się pięknym widokiem natury rozpościerającym się przed nami?

Jasne, że jest wspaniale.

Taras z pięknym widokiem musicie znaleźć sami, tutaj natomiast dowiecie się, jak zrobić jajecznicę ze szczypiorkiem :)

To danie banalne i na pewno wyjdzie za pierwszym razem.

Potrzebujesz jajka, lub dwóch, a czasem nawet trzech- zależnie od tego jak wielki głód odczuwasz oraz, czy zjesz w towarzystwie, czy nie.



Jajko rozbijasz i wrzucasz na rozgrzaną (średni ogień, lub 5-6 poziom w płycie indukcyjnej) patelnię z masłem.


Łopatką wymieszaj jajko, dopraw solą i pieprzem wedle uznania i poczekaj aż się zetnie uważając, by jajecznica nie zamieniłą się w suche wióry.


Teraz wyłóż jajecznicę na talerz, posyp pokrojonym na drobno świeżym szczypiorkiem. Voila!
Jajecznicę podawaj z pajdami świeżego chleba słowiańskiego z masłem.

Jeśli jesteś z Warszawy, jajka i świeży szczypiorek kupisz na Bazarku na Dołku:
http://givemetasty.blogspot.com/search/label/bazarek

Szukasz innych pomysłów na śniadanie?
http://givemetasty.blogspot.com/search/label/breakfast

Miłego dnia!


Comments

Popular Posts