Bagietka z melonem i szynką parmeńską
Bagietka z melonem i szynką parmeńską
Bagietka z melonem, szynką parmeńską, serem i bazylią to jedna z moich ulubionych kanapek.
Przyrządzenie jej jest bardzo proste i zajmie Ci dosłownie kilka minut.
Do jej przygotowania będzie Ci potrzebne:
-dojrzały melon
-szynka parmeńska
-chrupiąca bagietka
-świeża bazylia
-żółty ser (najlepiej długo dojrzewający)
-masło
Pierwszą rzeczą, którą musisz zrobić, to umyć melona, pokroić go wzdłuż na kawałki i obrać ze skóry (łatwiej się to robi już po pokrojeniu).
Ok. Teraz weź bagietkę, przekrój na pół i wzdłuż na pół.
Posmaruj bagietkę masłem i połóż ser.
Teraz to już z górki. Owiń plastrami szynki parmeńskiej kawałki melona, ułóż je na bagietkach z serem i udekoruj listkami świeżej bazylii.
Można dodać sosów wedle upodobania, jednak dojrzały melon jest na tyle soczysty, że kanapka na pewno nie będzie sucha w smaku.
Voila! Słonecznego dnia!
Jeśli szukasz więcej pomysłów na śniadanie lub lunch, zajrzyj poniżej:
śniadania:
http://givemetasty.blogspot.com/search/label/%C5%9Bniadanie
lunche:
http://givemetasty.blogspot.com/search/label/lunch
Comments
Post a Comment